Geef vochtproblemen geen kans

Een goede luchtcirculatie in huis is erg belangrijk voor jouw eigen gezondheid, maar ook voor het onderhoud van je huis.

Een slechte ventilatie in jouw huis stimuleert niet alleen muffe geurtjes, maar ook vochtproblemen en schimmels zijn vaak voorkomende gevolgen. Ook de kans op CO-vergiftiging groeit aanzienlijk wanneer je woning slecht geventileerd wordt. Daarom is het erg belangrijk om een goed ventilatiesysteem te installeren. Zo houd je jouw huis én jezelf gezond. 

Onze aanpak

Onze woningen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd, met als gevolg dat lucht niet zomaar naar binnen of buiten kan. Een goed luchtcirculatiesysteem is daarom onmisbaar. Met behulp van ventilatie kan je makkelijk onzuivere lucht afvoeren en verse lucht naar binnen brengen. Bij Sani Complete gaan wij op zoek naar de beste oplossing voor jouw woning.

Ventilatie Sani Complete

Bespreking van alle mogelijkheden

Bij Sani Complete bieden we verschillende mogelijkheden voor jouw ventilatie in huis. Zo maken we onder meer een onderscheid tussen natuurlijke luchtcirculatiesystemen en mechanische ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie plaatsen we roosters in ramen en deuren, zodat er op natuurlijke wijze gezonde lucht in de woning binnenkomt. Bij een mechanische installatie gebeurt de aan- en afvoer van lucht via elektrische apparaten. Om te weten te komen welk systeem bij jouw woning past, kan je steeds bij ons terecht voor persoonlijk advies.

 

Onderhouden van jouw ventilatie

Om een goede werking te blijven garanderen, is het belangrijk dat het ventilatiesysteem in je huis onderhouden wordt. Na verloop van tijd hopen stofdeeltjes zich op in jouw installatie, waardoor de aan- en afvoer van lucht stroever verloopt. Een onderhoud na enkele jaren voorkomt deze problemen. Op die manier ben je zeker dat het binnenklimaat voortdurend gezond is. Bovendien is de kans op defecten dan kleiner én zal het systeem langer meegaan en minder energie verbruiken.

ventilatiesysteem